MMT-Umeågruppen

MMT-logo

Vi är en arbetsgrupp i Umeå som verkar för att sprida kunskap i olika delar av samhället om MMT-finansiering och dess möjlighet att finansiera klimatåtgärder. Vi ordnar föreläsningar, politikerträffar och info-material om MMT.

Aktuellt:

Klimatrörelsen i Umeå bjöd in till samtal den 18 december mellan riksdagspolitikerna Björn Wiechel (S), Elin Söderberg (MP) och Gudrun Nordborg (V) som doc k blev sjuk och ersattes Av Jonas Sjöstedt (V) samt, på länk, professorn i statsvetenskap tillika MMT-förespråkaren Peo Hansen.
Moderator Åsa Forsberg

Inspelning här:Tips i anslutning till detta evenemang:
- Podd om hur KD blev mer sossiga än S - Daniel Suhonen och kollegor på Katalys samtalar om behovet att skrota det finanspolitiska ramverket - https://www.aftonbladet.se/ledare/a/jlWaO9/daniel-suhonen-om-sitt-ebba-moment
- MMT-finansiering för omställning till nollutsläpp - animerad video från Australien, nu med svensk berättarröst, som förklarar grunderna i modern penningteori - finns här nedanför.
Mer länkar till texter, poddar och videos om MMT finns på denna sida längre ner och på länksidan.


Här är en animerad introduktionsvideo om MMT från Australien som vi satt svensk berättarröst till:För närvarande, hösten 2023, träffas vi var 14:e dag på Bilda.

Under perioden 24/10 2023 - 31/1 2024 är vi en del av utställningen som Klimatrörelsen och Earth4All har på vandring mellan olika bibliotek i kommunen.

Här har vi en sida med länkar till andra videos och texter om MMT.

Texter producerade eller översatta av Umeå-gruppen:

Kontakt: Jens Rundberg, 0702927599, jens.rundberg@gmail.com.